dijous, 29 novembre de 2007

LLEOPARD






Definicio:



Mamífer carnisser de metre i mitjà de llarg des del morro fins l'empenta de la cua i d'uns set decímetres d'alt. L'aspecte general és el d'un gat gran, de pelatge blanc al pit i el ventre, i vermellós amb taques negres,rodones i regularment distribuïdes en tota la resta del cos. Viu als boscos de l'Àsia i l'Àfrica, i malgrat la seva magnitud s'enfila amb facilitat als arbres en persecució dels gargots i d'altres animals.



Característiques del Lleopard:
Longitud cap i tronc: 91 - 191 cm..Longitud cua 100 cm..Alçada de la creu: 70 cm..Pes : 42 - 65 kg..Gestació: 93 - 103 dies.Sotre : 1 - 6 criesLongevitat: 26 anys


















lleopards:

    Lleopard, nom comú que
    rep un dels membres més

    grans de la família dels Felins.



    1.ON VIU?

    Habita en quasi tota l' Africa i també a l'Àsia, i ocupa una gran varietat d'hàbitatjes:zones seques, selves, àrees de bosquina dens i fins i tot muntanyes.



    2.COM SON?
    El cos d'un lleopard adult és robust,
    mesura entre 91 cm i 1,91 m sense incloure la,que pot mesurar fins 1 m de llarg; les potes són curteses en comparació amb el cos, està proveït d'un pelatge dens, suau i més aviat curt, de color groguenc i es quitxat de taques fosques en forma de rosetes. A diferència de les rosetes del jaguar espècie semblant de fèlid que viu a Amèrica, les rosetes del lleopard no
    individus amb una coloració més fosca.



3.QUE FAN?



Els lleopards només cacen per la nit i a
costumen a passar el dia dormisquejant entre la vegetació,en llorigueres d'altres animals o, amb més freqüència, sobre la branca d'un arbre al qual s'enfilen amb gran ag
ilitat. Les seves preses favorites són les mones les granotes i algunes espècies d'antílops de grandària petita i mitjana, a les quals caça per acostament, però quan escassegen aquestes preses també poden menjar ratolins de camp, porcs-espins, artròpodes i fruita.


4.COM ES REPRODUEIXEN?
El període degestació dura prop de tres mesos i la femella pareix una ventregada que oscil·la entre 1 i 6 cadells, encara que el normal són 2 o 3.